“Diga mbi Vjosë”

  • 55 min.
  • 11/01/2018
  • 2974  Shikime

Një ekspeditë shkencëtarësh evropianë eksplorojnë Vjosën. Qeveria po lejon një kompani private të ndërtojë aty hidrocentralin e parë. Fushat përreth do të përmbyten dhe fshatarët do të mbeten pa tokë. Habitati do të tjetërsohet.
Eco Albania, një organizatë mjedisore shqiptare dhe të tjera organizata ndërkombëtare paditën koncesionarin dhe institucionet e administratës publike. Gjykata u dha të drejtë, por qeveria apeloi.