“Moratoriumi prej letre”

  • 54 min
  • 27/01/2018
  • 2744  Shikime

Këtë radhë “Elementi i pestë” ngjiti lartësitë e Vermoshit. Atje, në Livadhin e Arushës gjendet ende një pyll i virgjër ahu. Kamerat tona regjistruan batërdinë mbi pyjet e Lurës. Më pas udhëtuam në jug, në Voskopojë, ku zjarrfikësit dhe Forcat e Armatosura luftuan për të shuar zjarrin në Pyllin e Borigës së Zezë.
Takuam e biseduam me rojtarë e inxhinjerë pyjesh; fshatarë dhe burokratë. Ajo çfarë zbuluam na tronditi: pyjet po pakësohen! Në heshtje, larg syve tanë, vazhdon një zhdukje në masë e pyjeve, dhe autoritetet, fatkeqsisht, kanë dijeni të plotë!